Calendar

oct.
20
dv.
2017
Cada divendres Berenars Pro-colònies!!! @ AFA Escola Les Acàcies
oct. 20 2017 @ 16:30 – abr. 27 2018 @ 18:00

 

Cada divendres trobareu els nostres Berenars Pro-colònies al porxo de l’escola. Entre d’altres coses, podreu trobar entrepans, pastissos casolans, fruita, sucs, batuts, aigua, iogurts per beure, etc. Segur que trobareu allò que us agrada per berenar!!!

Recordeu que aquest any aniran de colònies de P4 a 6è. Quantes més mans, menys feina per a tots/es i més € per la guardiola pro-colònies dels nostres fills i filles!!!

Poseu-vos en contacte amb el grup de treball pro-colònies per saber quan toca preparar el berenar a la classe del vostre fill/a.

No hi falteu!!!

abr.
3
dt.
2018
Donació llibres per vendre pro-colònies @ AFA Escola Les Acàcies
abr. 3 @ 16:30 – abr. 23 @ 18:00

Si teniu llibres per casa que ja no utilitzeu, estan en bon estat i voleu col·laborar fent més gran la guardiola de Pro-colònies, podeu portar els vostres llibres al despatx de l’Ampa per tal d’omplir la nostra paradeta de Sant Jordi. Ja veureu quin goig que farà!!!

abr.
6
dv.
2018
Recollida signatures remodelació Pça. Jardins Dr. Josep Trueta @ AFA Escola Les Acàcies
abr. 6 @ 16:00 – juny 29 @ 18:00

Famílies,

A l’assemblea general passada, de 19 de març, la junta directiva vam explicar que ens havíem posat en contacte amb l’Associació de Veïns i de Veïnes del Poblenou per donar força a la demanda històrica de la nostra AFA (demanda dirigida a l’ajuntament del districte) sobre la remodelació de la plaça Jardins Dr. Josep Trueta. 

Ens hem queixat i ens queixem que: la grada de l’antiga piscina del Club Natació Poblenou és un cúmul permanent de brutícia i de vidres trencats. El parterre que hi ha al davant, habitualment està ple de femtes canines. L’accessibilitat a la plaça és del tot precària, les barreres arquitectòniques hi són, i, quan plou, el desnivell general de la plaça provoca acumulacions d’aigua que deixen impracticables les dues rampes que enfilen cap a l’escola. El risc de caiguda, per causa de les fustes travesseres anivelladores que hi ha al descobert, és alt si deixes d’ullar per on camines. La il·luminació nocturna és insuficient en alguns racons de la plaça i genera sensació d’inseguretat. Hi ha un parc infantil menut, que l’anterior alcaldia va instal·lar i inaugurar a corre-cuita just abans de les darreres eleccions municipals, a la primavera de l’any 2015, que no dona cabuda ni ofereix un grau de dificultat prou atractiu per a la mainada de primària de l’Escola Les Acàcies, usuària habitual de la plaça. Hi ha pistes de joc de pilota sense delimitar i sense un tancament parcial que eviti la caiguda de pilotes a la calçada del carrer d’Espronceda, amb el perill que això representa. Les grades que hi ha al voltant de les pistes s’han de reparar o substituir, hi ha moltes peces desencaixades. La majoria de bancs estan trencats i la sorra de sota no està a nivell. La zona de joc de petanca és una zona deixada i sense cap al·licient…

I hem proposat al districte que instal·li un parc amb jocs infantils adaptats inclusius per a persones amb discapacitat, amb gronxadors en què hi puguin accedir criatures amb cadira de rodes, amb cartells en Braille, amb textures per cada zona, amb gronxadors de colors llampants per als infants amb discapacitat visual, sense barreres arquitectòniques, amb jocs infantils arran del terra per a nenes i nens amb problemes de mobilitat… No n’hi ha cap en tot el barri i la plaça Jardins Dr. Josep Trueta, per dimensions, creiem que seria una bona opció per oferir un espai de joc inclusiu i obert a tothom. 

L’Associació de Veïns i de Veïnes ens fa costat i farà una reclamació paral·lela. També ens publicarà un article a la seva revista, en què expliquem la situació lamentable de deficiències de la plaça, i hem decidit iniciar, conjuntament, per fer més pressió, una recollida de signatures de les famílies de l’escola i de tot el veïnat, que activem ara, a la tornada de les vacances de la Setmana Santa, amb les piles ben carregades. Seria bo que que entre totes i tots recollíssim moltes signatures. L’AV preveu reunir-se amb l’ajuntament del districte al mes de juny, així que tenim dos mesos per sumar-ne tantes com puguem, si més no, ho intentarem.

Podeu descarregar el full de signatures que enviem en document annex o recollir-ne d’impresos aquesta tarda, al costat de la parada de berenars procolònies. El lloc de retorn serà el despatx de l’AFA, els divendres, en horari d’atenció a les famílies (de 16.45 a 17.45h), o la bústia de l’AFA del carrer de Pujades.

 

LINK AL DOCUMENT SIGNATURES

 

Atentament,

AFA Escola Les Acàcies


A​FA Escola Les Acàcies
C. Pujades 252 – 270
08005 Barcelona

Tel. 93 307 00 33
email: ampa.acacies@gmail.com
http://ampa.escolalesacacies.cat

abr.
13
dv.
2018
Preinscripció i matrícula per al curs 2018-2019
abr. 13 @ 9:00 – abr. 24 @ 17:00

Us deixem l’enllaç al web del Consorci d’Educació de Barcelona, amb la informació relativa a la Preinscripció i matrícula per al curs 2018-2019 que ha començat avui:

http://www.edubcn.cat/ca/alumnat_i_familia/informacio_general_matriculacio/acces_als_estudis/3_16

abr.
23
dl.
2018
Sant Jordi 2018 Pro-colònies i coeducatiu @ AFA Escola Les Acàcies
abr. 23 @ 9:00 – 18:30

Benvolgudes famílies,

Com ja és tradició des de la Comissió Escola Família de l’AMPA  fem una nova acció en motiu de Sant Jordi

Aquest any tindrem a la paradeta molts llibres!! 

Continuant amb la tasca de l’escola, volem fomentar que nenes i nens se’ls desperti l’esperit crític a través de la lectura, que prenguin consciència de la importància de diferents valors, que es qüestionin coses que aparentment semblen inqüestionables: que nenes i nens poden ser el que vulguin, que els cossos canvien i es fan grans, que l’amistat, la tolerància i la cultura de la pau són imprescindibles en la nostra societat per fer-la més igualitària i justa. En definitiva, que tinguin curiositat per descobrir que hi ha moltes maneres de veure i llegir el nostre món!  

De ben segur que aquestes lectures no els deixaran indiferents.

Hi serem a primera hora del matí i a la sortida de les 16.30h.

BONA DIADA DE SANT JORDI!!!

​Comissió Escola-Família​

AFA Escola Les Acàcies